• Page:
  • 1
  • 2

spajanje
Facebook Twitter Delicious Digg FriendFeed Linkedin Reddit Stumbleupon MySpace Technorati Blogger Wordpress

spajanje 1 year, 7 months ago #1313

• Prinko18
  • Fresh Boarder
pozdrav vec neko vrijeme sam tu registriran ,i pratim forum i to sve samo mi jos nist nije jasno ( noob sam za te wifi stvari) ,ovako ja bi se htio prikljuciti na wifi bjelovar mrezu samo nez sta kupit znam da pise ali svejdeno da pitam udaljen sam 470 m (0.47 km po google earth ) sada koju kupit za tu udaljenost , i kada to kupim i mogua vas videjt jeli vi to morate kod mene doci i slagat nes ili kak to sve ide ili samo nadem mrezu i platim clanarinu i to je to ...ili sta hvala unaprijed

sory za za krivo stavljeni post nisam gledo sory
When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.
Last Edit: 1 year, 7 months ago by Prinko18. Reason: im noob

Re:spajanje 1 year, 7 months ago #1314

• yankee
  • Gold Boarder
pozdrav,bude ti danas bilo objašnjeno

Re:spajanje 1 year, 7 months ago #1315

• bozolik
  • Administrator
  • Glavni tajnik
Prinko18 wrote:
pozdrav vec neko vrijeme sam tu registriran ,i pratim forum i to sve samo mi jos nist nije jasno ( noob sam za te wifi stvari) ,ovako ja bi se htio prikljuciti na wifi bjelovar mrezu samo nez sta kupit znam da pise ali svejdeno da pitam udaljen sam 470 m (0.47 km po google earth ) sada koju kupit za tu udaljenost , i kada to kupim i mogua vas videjt jeli vi to morate kod mene doci i slagat nes ili kak to sve ide ili samo nadem mrezu i platim clanarinu i to je to ...ili sta hvala unaprijed

sory za za krivo stavljeni post nisam gledo sory

Hm. Udaljen si 470m od čega? Naime za dobru vezu nužno je da imaš LOS (Line of sight) sa nekom našom točkom. Ako to imaš onda je ostatak priče jednostavan.

Ukratko, trebaš antenu, kabel i uređaj. E sad, koji uređaj, kakvu antenu i koliko kabela ovisi o tvojoj poziciji i ...
Najbolje da se nađemo na kavici, popričamo i odemo do tebe snimit situaciju i snimit razinu signala pa ćemo onda puno više znati (čitaj biti pametniji).

Javi se meni, precjedniku ili nekome pa ćemo se dogovorit.

Re:spajanje 1 year, 7 months ago #1316

• Dac
  • Gold Boarder
  • precjednik
što smo ažurni

470m nije uopće problem, ako između tebe i naše antene nije neka zgradurina, pa onda ako bude sve kako treba znat ćeš ponešto o wifiju. daj neki kontakt na privat mesiđ pa ćemo kako božo kaže

Re:spajanje 1 year, 7 months ago #1318

• Prinko18
  • Fresh Boarder
nabavio sam si ovu karticu i razmisljam o kanteni najeftiniije i najednostavnije imam satelitsku sam da slozim a evo gdje sam ja mislim da nema nist preveliko između
When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.

Re:spajanje 1 year, 7 months ago #1319

• bozolik
  • Administrator
  • Glavni tajnik
Kartica je vjerojatno super (Mi volimo Airlive ). Nadam se samo da kartica (čitaj komp) nije predaleko od mjesta gdje ćeš stavit antenu jer će se onda dosta izgubit signala na kabelu. A osim toga nije ni kabel baš jeftin.

Što se pozicije čini izgleda da ne bi trebalo biti problema. A jesi probao se nagledat s nekog balkona ili krova eventualno da li vidiš antenski stup na Winterovoj zgradi deveterokatnici?

Re:spajanje 1 year, 7 months ago #1320

• Dac
  • Gold Boarder
  • precjednik
Prinko18 wrote:
nabavio sam si ovu karticu i razmisljam o kanteni najeftiniije i najednostavnije imam satelitsku sam da slozim a evo gdje sam ja mislim da nema nist preveliko između

pa.. ne treba satkantena za tako malu udaljenost. možda bi bolje bilo sa 3dcornerom, isto nije skupo. ljudi smo, dogovorit ćemo se
ali da, ako treba više od 5m kabela od kompa do antene, kartica i nije najsretnije rješenje zbog gubitaka. kvalitetan kabel košta više od te kartice

Re:spajanje 5 months, 1 week ago #2010

• Prinko18
  • Fresh Boarder
Pozdrav vidim da je dosta prošlo od zadnjeg kontakta, ali radim u zg pa sam rijetko u bj ali evo malo sam doma pa mi bilo dosadno pa sam metno nekakvi stari komp ispod krova i metnuo antenu na krov pa sam ulovio dobar signal na bjelovareifi.hr-matica

ovu antenu koristim slika tp link nez koji broj
ovu karticu koristim slika airlive wt 2000
signal slika ja mislim da je dovoljan signal
postavljanje slika

Šta mislite?

ja sam slobodan za nekih tjedan dva pa ako ste slobodni i imate volje pa da vise to se slozi ako treba i da se dogovorimao hvala!
Last Edit: 5 months, 1 week ago by Prinko18. Reason: zajeb

Re:spajanje 5 months, 1 week ago #2011

• yankee
  • Gold Boarder
pozdrav,javit će se neko od nadležnih za to područje uskoro,

Re:spajanje 5 months, 1 week ago #2012

• Dac
  • Gold Boarder
  • precjednik
Prinko18 wrote:

ja sam slobodan za nekih tjedan dva pa ako ste slobodni i imate volje pa da vise to se slozi ako treba i da se dogovorimao hvala!

super, obavio si skoro sav posao
samo se javi kad budeš slobodan pa ćemo to srediti. volje i vremena će se naći

Re: spajanje 5 months ago #2015

• sjura11
  • Fresh Boarder
bok ekipa u ovome sam friški pa me zanima jel postoji mogućnost da se spojim na vašu mrežu i koja je procedura za to živim u gornjem dijelu novoseljana i vidi se grad sa krova a ova antena koja je u nov mislim da mi nebude pomogla

Re: spajanje 5 months ago #2016

• bozolik
  • Administrator
  • Glavni tajnik
Postoji. Trebaš se javit recimo predsjedniku ili meni npr. Ako ne "vidiš" sloticu u Novoseljanima onda se vjerojatno bez problema možeš spojiti na Erste, Winterove ili Cvjetnu. Ovisi iz kojeg dijela novoseljana si.
Ali s obzirom da je to nekih 2km zračne linije trebat će neka antena tipa satkantena ili tako nešto da bi ti veza radila brzo i stabilno. Javi se kad imaš volje pa ćemo doći i izmjeriti signal.

Pozdrav.

Re: spajanje 5 months ago #2017

• sjura11
  • Fresh Boarder
upravo sam sišao sa krova malo je tmurno ali bi vjerojatno išlo na silos ili cvjetnu jer sam pri kraju novoseljana vjerojatno će ići jedino me malo susjedina kuća zeza morat će biti veći kolac na krovu

Re: spajanje 5 months ago #2018

• bozolik
  • Administrator
  • Glavni tajnik
Kao što rekoh najbolje će biti da netko od nas dođe i izmjeri signal pa ćemo onda najbolje znati kakva antena treba i na koju točku ćeš se spojiti.

Re: spajanje 4 months ago #2027

• replika
  • Fresh Boarder
bok
ja sam novi i hvatam vas
ja sam iz
V.holjevca U BJELOVARU i ja bi se prispojio
koliko bi me to kostalo
naravno da cu trebati neku bolju antenu
  • Page:
  • 1
  • 2