• Page:
  • 1

Airlive
Facebook Twitter Delicious Digg FriendFeed Linkedin Reddit Stumbleupon MySpace Technorati Blogger Wordpress

Airlive 2 years, 4 months ago #247

• Dac
  • Gold Boarder
  • precjednik
ovih dana smo imali prilike poigrati se sa Airlive WL-5470AP v2 uređajem.

po onome što se može zaključiti iz napisanog, ima nešto veću izlaznu snagu od sličnih uređaja u svom cjenovnom rangu. iz iskustva već znamo da su Airlive uređaji svestrani, pouzdani i jednostavni za rukovanje a tako je i sa dotičnim, jedino što dosadašnji modeli nisu bili "high power". nismo ga otvarali (garancija, grmlj) ali iz svega na netu pretpostavljamo da se i on bazira na Realtek čipsetu koji solidno obavlja svoj posao, uz navodno dodatno pojačalo koje se može nafrkati čak i do 27 dBm! ne kod nas, jer je EU limit na 20 dBm što je ograničeno u EU verziji firmware-a.

bilo kako bilo, uređaj kao AP radi izvrsno. zamijenio je Edimaxa 7206 (koji je odradio preko 2 godine praktički bez gašenja), spojen je na 12 dBi omnicu sa 5m LMR-400 kabela. razina signala na klijentima je porasla za 5-10%, ali je brzina isto tako narasla i sada je stalno preko 2 MB/s. kolega u Hrgovljanima ima oko 2,3 MB/s što je jako dobro.

preporuka!

navodno je i novi model jeftnijeg Airlive 5460AP v2 postao "high-power" (crne boje, plavi je stariji model sa standardnih 18 dBm snage), a razlikuje se samo po broju LAN portova - ima ih 2 što je za većinu korisnika i dalje dovoljno, a cijena je manja od 300 kn
Last Edit: 2 years, 4 months ago by Dac.

Re:Airlive 2 years, 2 months ago #511

• Dac
  • Gold Boarder
  • precjednik
još jedan Airlive uređaj u kolekciji, a radi se o wireless USB sticku.

www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1223473034861

bazira se na uobičajenom Realtek čipsetu. dolazi sa praktičnim postoljem koje služi i kao produžni kabel i uteg da stoji stabilno. antena od 5 dBi je prilično veća od onih koje obično vidimo serijski ugrađene, a s obzirom da je spojena pomoću RP SMA konektora može se staviti bilo koja, bolja, jača, usmjerena.

prvi dojmovi: odlična stvar. na cca 500 m od naše antene na silosu bez ikakvih intervencija ima kvalitetan signal, RSSI -65. taman dovoljno za brzu i stabilnu vezu.

trenutna cijena je samo 140 kn

Re:Airlive 2 years, 2 months ago #513

• Wiz3m4n
  • Senior Boarder
ajde jel imate koju u zalihi da isprobamo kod mene??

Re:Airlive 2 years, 2 months ago #514

• Dac
  • Gold Boarder
  • precjednik
imamo jedan, taj i je baš za isprobavanja, mjerenja i slično. kupljen u Protisu, sad je na akciji

vidimo se za koji dan
Last Edit: 2 years, 2 months ago by Dac.

Re:Airlive 2 years, 2 months ago #537

• Dac
  • Gold Boarder
  • precjednik
danas sam izdvojio malo vremena za amatersko testiranje USB wifija, ovog Airlive WL-1600USB. nisam imao pri ruci nikakve pouzdane "jače" antene tako da sam koristio samo ovu 5 dBi omnicu koja dolazi u paketu, a pojačao sam je uradi-sam metodom koja je opisana ovdje, sklepano nabrzinu i sa materijalom koji sam našao. komad stiropora za template, nekakva alu mrežica za reflektor i malo ljepljive trake

access point koji je cilj ovog testiranja je gorespomenuti AirLive WL-5470AP v2, izlazna snaga je stavljena na standardnih 18 dBm i spojen je na 12 dBi omnicu. udaljenost je oko 800 m, a između antena je i prozor.

što se softvera tiče koristio sam Airlive Utility koji je na njegovom instalacijskom CD-u, vrlo praktičan InSSIDer, i DC++ za mjerenje praktične brzine

u početku nisam ni mislio da će se povezati, 800m je jako puno za bilo koji uređaj bez nekih kupovnih antena ali neka veza je uspostavljena. slabašna, ali radi

brzina je u praksi bila nekih 200 kb/s što je jako loše, ali po ravnoj crti na grafu se može zaključiti da je stabilno. s obzirom na duljinu veze i nikakvu dodatnu investiciju - dobro je da uopće radi! stavljanjem paraboličnog reflektora situacija se prilično promijenila:

na screenshotu AirLive utility-ja je brzina 36 Mbps, no skakala je i na 54 Mbps. praktična brzina je skočila na nekih 1,6 MB/s što je prihvatljivo.

zaključak: USB wifi dobro radi, parabolični reflektor također . s obzirom na cijenu od 140 kn uređaj je vrhunski i može se preporučiti, na manjim udaljenostima i bez dodatnih antena. slijedeće će biti mjerenje sa nekom panel ili grid antenom, i usporedba sa klasičnim access point uređajem
Last Edit: 2 years, 2 months ago by Dac.

Re:Airlive 1 year, 6 months ago #1423

• Peric
  • Fresh Boarder
Pozdravljam Udrugu bjelovar wifi i sve njene clanove.
Molio Bih vas za malu pomoc odnosno svojim iskustvom da mi pomognete odkloniti problem koji me mući.
Naime preko metroneta iama kucni wireless tocnije speedtouch router i na njega se spajam i sa telefonom i sa laptopom sa svih dijelova kuce pa cak i radio u autu mogu spojiti na kucni wireless.
No problem mi predstavlja kompjuter koji je na katu.
Pokusao sma izrađivati razne antene uradi sam kako bi se spojio na ruter koji je u prizemlju ne signal nikada nije odlican obzirom da imam u kompu micronetovu pc karticu.
Danas sam kupio Airlive WL-5460AP po postavkam namjestio ip adresu u win 7 usao u router konfirurirao ga u client mode restartao ga , zatim pretrazio mreze i nasao ih jako puuuno obzirom da zivim u zgradi spojio se na svoj router speedtouch no ne mogu na internet.
Znate li sto trba ukljuciti ili iskljuciti kako bi se preko ovoga novoga routera mogao spojiti na speed touch u prizemlju da mogu surfati netom

Hvala

Re:Airlive 1 year, 6 months ago #1425

• bozolik
  • Administrator
  • Glavni tajnik
Na Airliveu namjesti ručno adresu neku npr. 192.168.1.X koja je slobodna sigurno (ne znam kako ima Metronet, recimo da je tako). Ugasi na Airlive-u DHCP. A na laptopu ili kompu s kojim se spajaš na Airlive kabelom upali jednostavno automatsko dodijeljivanje IP adresa i trebalo bi sve radit ko vurica. Tako je bar kod moje sestre.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.27 seconds