In memoriam: silos 2007-2010
  • Page:
  • 1

In memoriam: silos 2007-2010
Facebook Twitter Delicious Digg FriendFeed Linkedin Reddit Stumbleupon MySpace Technorati Blogger Wordpress

In memoriam: silos 2007-2010 2 years, 1 month ago #937

• admin
  • Administrator
Bilo je to lijepo i sunčano jutro dana 18.08.2007., kada je grupica bjelovarskih informatičkih entuzijasta, uz pomoć iskusne ekipe iz zagrebačkog WiFiHR-a, podigla prvu pravu wireless mrežu u Bjelovaru.

Link na članak

komentari?

Re: In memoriam: silos 2007-2010 2 years, 1 month ago #938

• Melx2
  • Junior Boarder
Pa Pa Silos ali idemo dalje!

Re: In memoriam: silos 2007-2010 2 years, 1 month ago #939

• Dac
  • Gold Boarder
  • precjednik
izgubili smo vrlo bitnu lokaciju, ali zato će niknuti par novih

a što sad, nećemo plakati. evo kako je izgledalo okupljanje, fotografirao i uredio Jtee design studio:

Re: In memoriam: silos 2007-2010 2 years, 1 month ago #942

• Nemrtvik-BJ
  • Expert Boarder
Meni to nekak djeluje i kao dobra stvar da smo se maknuli sa silosa ... barem necemo nikome biti duzni (kao udruga) za silu vrednosti koju je silos davao za struju i mjesto pod suncem, snijegom i kisom
"Povezivanjem krovova" privatnih objekata, smatram da ce WiFi Bjelovar dobiti svoju osobnost te PRIVATNI znacaj i definiciju (udruga korisnika)
(Cini mi se da je "mreza povezanih krovova" jednostavnija za odrzavanje)

Re: In memoriam: silos 2007-2010 2 years, 1 month ago #943

• bozolik
  • Administrator
  • Glavni tajnik
Pa tu si u pravu. Sigurno da je "mreža povezanih krovova" jednostavnija za održavanje. A osim toga routeri su kod samih korisnika pa mogu i oni sami odmah ponešto intervenirati tako da se ne mora okupljati ekipa svaki put kad nešto "rikne". Silos je imao svoj značaj zbog visine. Ali eto. Kad se već ne može normalno dogovoriti onda bolje da smo se maknuli. Pokušat ćemo svakako sa vodotornjem. Ako to uspije onda smo na konju. Điiiha.

Re: In memoriam: silos 2007-2010 2 years, 1 month ago #945

• Nemrtvik-BJ
  • Expert Boarder
Heh, koliko se ja razumijem u "krivi kurac" (kao i svaka Mara) predpostavljam da nam visoka tocka treba JEDINO za povezivanjem udaljenih tocaka odnosno ostalih mreza wireless korisnika ... a to ce biti valjda, briga onih koji kuze detalje.
Dobro bi bilo BEZ OBZIRA NA INDIVIDUALNO PREDZNANJE POJEDINACA, napraviti pisane upute dostupne a razumljive i laicima o manjim intervencijama oko sklopova koji su po kucama kao i C/P kojekakvih stvari koje se trebaju koristiti u te svrhe u windowsima, routerima i sl. (NIKAKO nije dobro da bilo koji korisnik "bolje nist nedira" i ceka milost bozju/Bozinu/Dacovu/Nininu/etc da nesto poduzme ... mislim na osobne i radne obaveze pojedinaca preko tjedna)

Re: In memoriam: silos 2007-2010 2 years, 1 month ago #946

• bozolik
  • Administrator
  • Glavni tajnik
E moj Deda sad si piknuo u samu srž problema što "mi" tupimo otkad smo u Udruzi ali nitko ne sluša, a najmanje bivši nam precjednik. A to je da svi moraju znati barem neke osnovne stvari o mreži, AP-ima, kommfortu i inom. A pogotovo oni kod kojih se nalaze brzi linkovi. Ne može se vječno očekivat od Dac-a, Nine, mene ili već nekog da stalno skačemo okolo i popravljamo stvari koje mogu i ljudi sami riješiti, a sve što treba je malo volje. I odbro si rekao. Treba napisat neke osnovne stvari. To je već Dac pokrenuo na forumu. Treba ga samo nadopunjavat. A ostatak stvari i neke specifičnosti se mogu pokazati i objasniti na sastancima udruge koji će biti redoviti kao što smo i započeli ove godine.

Nadam se da će nam od sada sastanci biti puno konkretniji, jezgrovitiji i kraći jer nema potrebe za filozofiranjem i pametovanjem. Nađemo se da se malo vidimo, ispričamo i popijemo koju. Kažemo ideje, dogovorimo kako dalje i to je to. O detaljima i sitnicama može se raspravljati na commfortu tko želi do mile volje.

So long wifi suckers.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.25 seconds